ja herrasväenleipiä. Herrasväenleivistä tein erityisen jouluisia laittamalla väliin omenakanelimarmelaadia, sitä mitä kuuluisi laittaa joulutorttuihin. Maistuu ihanalta myös pikkuleipien välissä. vielä pitää tehdä bebeleivoksia ja pari piparitaloa. Pakko keskeyttää urakka, koska illalla on luvassa marttailua. Tässä ohje ihaniin kaneliässiin.
Kaneliässät
200 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
pinnalle
1 dl sokeria
2 tl kanelia
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja kaneli vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan. Anna vetäytyä kylmässä seuraavaan päivään ja leivotaikinasta sormen vahvuinen tanko ja leikkaa tanko n. 8 cm pitkiksi paloiksi. (huom älä käytä jauhoja apunasi että saat kanelisokeriseoksen kiinnittymään.) pyöritä tangot kanelisokeriseoksessa ja muoteile ässiksi. paista uunin keskitasolla 175 astetta ja noin 10-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti