torstai 27. joulukuuta 2012

Talven riemuja

Jouluna tuli vietettyä aikaa lasten kanssa pihalla. Jo pienestä saakka isäni on kasannut lumet isoksi mäeksi traktorilla. Ja niin omat lapsenikin pääsevät nauttimaan tästä, että pulkkamäki löytyy mummulan pihasta. Ja minä tietysti olin mukana laskemassa. -20 asteen pakkanenkaan ei saanut meitä pysymään sisällä.


Luistelu on toinen upea juttu mitä mummulan pipapiirissä pääsee tekemään.  Ensin tietysti pitää varmistaa jään paksuus. Ja pojat pääsivät kairauspuuhiin. Ensi kerralla otetaan pilkkionget mukaan niin pääsevät kokeilemaan sitäkin.  Luistelupuuhiin jää oli aivan liian möykkyistä ja sellaista huokoista, että jää nähtäväksi tuleeko teräsjäätä tänä vuonna ollenkaan. Mummulan talvi perinteistä pitää tänä talvena päästä vielä nauttimaan, ainakin makkaranpaistoa lumisessa metsässä ja hiihtokilpailut pellon ympäri. 


Ennen uutta vuotta meillä juhlitaan vielä syntymäpäiviä. Vieraita saapuu jo tänään illalla ja huomenna eli pitää laittaa töpinäksi että saan kaikki leipomukset ja siivoilut valmiiksi. 

Marjo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti